Folytatjuk a terméktesztünket és nagyon örülünk, hogy ennyire szerettétek! A második részben is 7 termék van -  lesz csoki, gumicukor és csicseriborsólisztből készült tészta is. Persze, hogy voltak meglepetések most is!

kip

Alább a kétrészes terméktesztünk 13 versenyzője egy közös csoportképen. Az első 7 nevezőt már korábban kipróbáltuk. A második körben sem volt más a kérdés: vajon megéri-e emelt árat fizetnünk egy-egy durván egészségtelen étel egészséges változatáért és vajon újravennénk-e a kipróbált termékeket. Lássuk!

kip

8. Paleo fagyi: Gelatiamo Paleo csokoládé (Interspar) Ára: 1299 forint. 

Almacukorral és édesítőszerrel készült édesség.

Paleo termék, vagyis már az ősember is ezt ette.

Csokisat vettük, aminél a fontos a krémesség, amit egy gyümölcsösnél el lehet sumákolni, ráfogva, hogy sorbet, egy csokisnál már ciki, ha morzsálódik. Bár az íze nem rossz, az állaga valóban inkább egy sorbet-re hajaz és tényleg  nem krémes, ahogy sejtettük, inkább darabosan törik. Talán, ha egy kicsit áll szobahőmérsékleten, akkor jobb a helyzet, de semmiképpen nem hagyományos habos, vagy krémes fagyi ez. Ettől függetlenül nincs baj vele, kellően csokoládés, szép, sötét kakaószíne van és nem bántóan édes, vagy ízetlen. Egy mini adag 1299 forint, így édesszájú lottónyertesek kedvence lehet.  

Újravennénk? Más egészséges fagyikat is kipróbálnánk előbb, de ha ez a legjobb, akkor igen. 

kip

A tejszínt mi tettük rá, hogy együtt élvezhessük az alább látható növényi tejszín ízével.Kár volt.

9. Növényi tejszínhab spray : Soyatoo! Rice Whip (DM) Ára: 999 forint.

A növényi tejekhez hasonló mellékíze van. Erősen. Szuper, hogy viszonylag sűrű és krémes, de nekünk nem finom. Azoknak, akik nem ihatnak tejet és el tudnak tekinteni ettől a rizses-gabonás extra aromától jó lehet, de semmiképpen ne várjuk tőle a hagyományos tejszínhab ízét. 

Újravennénk? Nem, de könnyű nekünk, nem vagyunk lakózérzékenyek.

10. Egészséges gumicukor: Beauty Sweeties (DM) Ára: 749 forint

A következőket ígéri: vegán, cukormentes, glutén-, zsír- és laktózmentes, emellett állati zselatin és mesterséges ízesítők nélkül készült és tartósítószerek, színezékek sincsenek benne. Az alapanyagain túl extraként  Q10 koenzimet is tettek bele, mellette aloe verát és biotint is. 

(A Q10 szerepet játszik a szervezet energiaszintjének fenntartásában, csökkenti az oxidatív stresszt, vagyis a szabadgyökök képződését. Az aloe verát leginkább bőrproblémák enyhítésére használják, a botin pedig fontos a normális szénhidrát-, zsír- és fehérje-anyagcseréhez, a bőr egészséges állapotának fenntartásához, szerepe lehet a kopaszodás és az őszülés lassításában is.)

Finom, viszont bárki, akinek mozgó foga, régi, vagy új fogtömése,  műfogsora, vagy koronája van kerülje el a terméket! Komolyan. Ragad, napokig lehetne rágni. Egészséges fogazattal rendelkezőknek és azoknak, akik szeretik a kihívásokat, remek termék, ám az állaga miatt nagyon nehezen élvezhető, konkrétan idegesítő enni. Ebből kifolyólag alacsony vérnyomással küzdők számára hasznos lehet. 

Szuper viszont, hogy törekedtek az extrákra, emellett az adag sem mini, jó nagy zacskót kapunk a pénzünkért és mellette szól, hogy a család gyermek-tagjai is rajongják. 

Újravennénk? Igen, ha cukorbeteg gumicukor-rajongók lennénk. De mivel nem vagyunk, nem fogjuk. 

11. Lisztmentes  tészta: Bio Fusilli száraztészta csicseriborsóból (DM) Ára: 1099 forint

Csicseriborsó lisztből készült és a leírás szerint az égvilágon semmi más nincs benne. Ennek köszönhetően valószínűleg remek a glikémiás indexe, lassan szívódik fel, rostokban és fehérjében gazdag, továbbá gluténmentes. 

Megfőztük és nem vártuk el, hogy önmagában is ízletes legyen, - egy kis sajttal kóstoltuk meg.  Az eredmény: az ajánlott 6-8 perc helyett 10 percig főztem, de így is erősen al dente lett, viszont semmiylen mellékíze nincs a várakozásokkal ellentétben teljesen jó. 

Újravennénk? Igen, ha nem ehetnénk lisztet és durumtésztát sem, de ki kellene kísérletezni,  hogyan nem lesz kemény. 

kip

2. Egészséges csokik:

BioTech ZERO BAR (DM) Ára: 599 forint

A cukormentes csokiknak ezer változata van, ezúttal olyat kerestünk, ami mindentől mentes, amiről valaha valaki azt mondta, hogy rossz. Így bukkantunk a DM, ben a Zero Bar-ra, ami cukor, glutén és laktózmentes, cserébe van benne 20 gramm protein és édesítőszerek. 

Szeretük a BioTechet de nem emiatt a termék miatt. 

Nagyon nem finom. Csodálatos műsüti illata van, de ez az édesség sajnos keserű, kicsit  parfümös és még csípős is. Ez nem csoki, hanem proteinszelet, de nekünk ez most nem jött be. Sokkal, ezerszer jobb termékeik is vannak. 

Újravennénk? Nem. 

kip

Sweet and Safe szítviás tejcsokoládé  (Interspar) 299 forint.

Van köze a csokihoz, kicsit jégcsokis a hangulata, nem rossz. Sima tejcsokit ígér a csomagolás, és éppen az is van benne. Mi mást mondhatnánk: korrekt csokiszelet. 

Újravennénk? Igen.

13. Mindentudó kenyér: Pur Pur kenyér (Interspar) 299 forint.

A zacskója írja: "ősbúzaliszt felhasználásával..." Ígérete szerint teljes kiőrlésű, sok benne az élelmi rost és a "magas értékű összetevők". Elképesztően részletes hablaty van a csomagolásán a semmiről, olyan mondatokkal mint a "bíbor szín különleges tartalmat jelez" (hogy minek van bíbor színe, nem tudjuk, mert a kenyérnek nem). Azt is ráírták, hogy az "évszázadokon keresztül nemesített Pur Pur búza csak most fedte fel titkát", illetve az is lényeges volt, hogy a kenyér egyik jellemzője "zaftos bélzet és rendkívül vonzó megjelenés". 

A kifejezetten hosszú, de legalább semmitmondó olvasmány után viszont szuper meglepetés fogad, a termék ugyanis valóban jól néz ki, mutatjuk: 

kip

És hiába a nyilvánvalóan elrettentésnek szánt, kellemetlen, hosszú és modoros a szöveg a hátoldalon, a kenyér nagyon-nagyon finom! Puha, sűrű, magában is kellemes, abszolút választanánk fehér kenyér helyett is, sőt!

Újravennénk? Igen. 

Hamarosan jövünk a receptekkel és újabb tesztekkel! És ha van kedved, addig is írd meg, melyik az az egészséges termék, amit szeretsz, amit senkinek nem ajánlanál, vagy amit szeretnél, hogy kipróbáljunk!

--------------

Ha tetszett a poszt,  szeretnéd az elsők között látni a cikkeinket, vagy csak végtelenül sajnálsz, amiért ennyire ciki, hogy egyelőre alig van lájk a vadiúj Facebook oldalunkon, esetleg azon töprengsz, mi legyen a mai jócselekedeted, lájkold a Hippokratész Online Facebook-oldalt itt ------------->>>>