Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Itt a nagy narancsbőr- szavazás! Mi az, ami tényleg beválik ellene?


A statisztikák szerint a narancsbőr a nők 90%-át (!) érinti valamilyen mértékben. Míg megszerezni viszonylag egyszerű és szinte észrevétlenül megtörténik, úgy megszabadulni tőle annál problémásabb. Rengeteg kezelés és látszólagos megoldás közül választhatunk, így arra gondoltuk, szavazásra bocsátjuk a kérdést azért, hogy a strandszezon közeledtével senki ne próbálkozzon fölöslegesen. Éppezért  most arra kérünk mindenkit, akivel megtörtént a csoda és valahogy sikerült megszabadulnia a narancsbőrtől, hogy voksoljon és segítsen azoknak, aki még csak bolyonganak a krémek, testkezelések és életmódtanácsok útveszőjében.  

Általában azt mondják hogy a túlzott cukor- és zsírbevitel mellett a kevés mozgás lehet a jelenség oka, így megoldásként is talán ezeken kellene változtatnunk életmódunkban. Ám az egész nem ilyen egyszerű, hiszen a narancsbőr mögött hormonális és genetikai okok is állhatnak. Egyesek szerint a gyenge kötőszövet, mások azt mondják,  az alkoholfogyasztás és a dohányzás is hozzájárulhat a kialakulásához. Állítólag csodafegyver a mozgás, de már a stressz kiiktatása is sikerre vezethet. Na és persze a türelem, a kávé mellőzése, a vacsora kihagyása, az anyagcsere felturbózása.  Persze emellett vigyáznunk kell a gyógyszerekkel, főképp a hormonkészítményekkel...

Most akkor mi van, mit csináljunk és mit ne?

Látható, hogy pontosan a rengeteg információ az, ami zavarossá teszi a képet a narancsbőrrel kapcsolatban. Ami biztosan Igaz,  az annyi, hogy a szervezetünk által fel nem használt cukor zsír formájában raktározódik el a bőrsejtekben, majd felhalmozódik a kötőszövetben. Az energiatároló sejtek megduzzadnak, és ha elég nagyra nőnek, akkor a bőr felszíne  alatt is meglátszanak. A narancsbőr legfőbb oka a vér- és nyirokkeringés  zavar, tehát ezt kellene orvosolni valamiképpen. Na de hogyan: külsőleg, vagy a belsőnk megtisztításával?

Alább összegyűjtöttünk minden egyes esetleges megoldást, amit a szakirodalom és a magazinok a narancsbőr ellen ajánlanak. Ha neked már bevált valamelyik, kattints arra hogy kiderülhessen, melyik a legjobb módszer a zavaró gödröcskék ellen. Ha más módszered van, kommentben segíthetsz az elkeseredett, bikiniszezonra készülő tömegeknek. Előre is köszönünk minden szavazatot! <3

(A voks eredményeit szavazás után tudod megnézni. Ha nincs tuti módszered csak megkukkolnád a legjobbat, kattints, a "valami más" lehetőségre!)

Mi az, ami valóban hat a narancsbőr ellen?

Neked mi vált be?
 
Narancsőr elleni krém
Masszázs
Hideg-meleg váltózuhany
Sport
Fogyás
Szénhidrátmentes étkezés
Ultrahangos terápia
Elektromos zsírbontás
Koffein mellőzése
Szauna
Vákuumkezelés
Több folyadék
Zsírleszívás
A fentiek kombinációja
Valami más
  Current Results

0 Tovább

Gigaszavazás! Mi a legjobb megoldás székrekedésre?

Kellemetlen téma, ezért talán a legjobb online megbeszélni. A székrekedés ráadásul nem is veszélytelen: ha huzamosabb ideig fennáll, akár szövődmények is kialakulhatnak miatta. Aranyér keletkezhet, esetleg repedések a végbélnyílás környékén. Súlyos esetben  széklet impaktációt is okozhat, vagyis kialakul egy olyan megkeményedett székletdarab, amit már a természetes bélmozgások segítségével nem lehet kiüríteni. 

Igen, azt kézzel veszik ki...

meg

Oka lehet a kevés folyadékbevitel és a mozgásszegény életmód, vagy az, ha rosszul étkezünk,  kevés rostot fgyasztunk.  Növel a rizikóját a magas életkor, a terhesség, egyes betegségek, vagy akár azok kezelése. Több gyógyszer, például a Parkinson kór, a hipertónia és a depresszió kezelésére alkalmazottak szintén közrejátszhatnak a kialakulásában.

De mi a legjobb módszer ellene?

Sokszor elég egy kis életmódváltás több mozgással és folyadékkal, és rengeteg nyers zöldséggel, gyümölccsel.  Most itt a lehetőség, hogy megszavazzuk, hogy a praktikák közül melyik válik be a leginkább a magyar olvasóknak! Ha van jobb módszered, kommentben te is megoszthatod!

meg

Neked mi  az, ami a leggyakrabban segít?

Szerinted mi a legjobb tipp székrekedésre?

Szavazzuk meg a legjobb módszert!
 
Aszalt szilva, szilvalekvár
lenmagpehely, vagy más rostok
Meleg (citromos) víz
Több folyadék
Gyógyszer
Savanyúkáposzta
Reszelt alma
Bármilyen zöldség, vagy gyümölcs
Sport
Valami más
Ezek kombinációi
meg  Current Results

................

Ha tetszett a poszt,  szeretnéd az elsők között látni a cikkeinket, vagy csak azon töprengsz, mi legyen a mai jócselekedeted, lájkold a Hippokratész Online Facebook-oldalt ITT ------------->>>

képek: pixabay, giphy

1 Tovább

Itt a nagy macskajaj-szavazás! - Tibi atya tanácsaival

Mint tudjuk: másnaposság ellen a legősibb sámán trükk nem lerészegedni, ám amikor már megtörtént a baj, rendszerint akkor kerülünk szembe a legrizikósabb dilemmával: mit tegyünk? Ahány ház annyiszor n a huszonharmadikon féle gyógyír van a macskajajra, amiket ráadásul nagyon veszélyes lehet kipróbálni az adott helyzetben. 

Mi van, ha csak  rosszabb lesz minden mások tippjeitől?

szav

Mi van, ha csak másoknál működik egy-egy tutinak gondolt trükk?

Mi lehet a legjobb módszer egyáltalán? Húsleves a folyadék- és sópótlás okán? Netán gyümölcs és citromlé, ami kitakarít, vagy víz, ami hidratál? Talán inkább gyógyszerrel kéne próbálkozni, biztos, ami biztos? Vagy válasszuk a népi megfigyelések győztesét, az uborkalevet? Esetleg legyen inkább egy korsó sör, minden mindegy alapon? Séta vagy sport az endorfinok miatt? Vagy a kávé, ami értágító hatása miatt általában megszüneti a fejfájást? Netán előtte valami zsíros, hogy "felszívja"?

És itt még nincs vége! Van, aki bevállalja a szaunát a méreganyagok mielőbbi távozása érdekében, mások szerint elég, ha nem keverjük a piákat, és nem lesz nagy a baj. A tudomány azt mondja: megfelelő tempóban, korrekt mennyiséget igyunk rengeteg vízzel. Mások szerint  a  C vitamin és gyulladáscsökkentő kombója segít lefekvés előtt.

Csili, méz, pizza, várakozás, ima, szeretet, woodoo, vagy távgyógyítás?

szav

Mit mond a tudomány?

Egy 1999-es tudományos felmérés és kísérlet szerint a másnaposság tünetei gyorsan megszüntethetők, ha a beteg növelt mennyiségű oxigént kap. Kösz. 

(Innen jöhet az az örült tipp, hogy sportoljunk másnap: mozgás közben az emberi szív gyorsabban ver, ezáltal nagyobb mennyiségű oxigént képes szállítani. )

Ami viszont elvezethet a megoldásig az szintén a tudomány, ami szerint a másnapossággal járó tüneteknek több oka is van. Az etilalkohol – az antiduretikus hormon termelésének befolyásolásával kiszáradást okoz, ami a szájszárazsághoz, és  fejfájáshoz vezet. Mt jelent ez? Valahol a vízben keresendő a megoldás, vagy azok egyike. 

Egy dán kutatás még érdekesebb eredményeket hozott:  egy 52 ezer önkéntes részvételével végzett felmérés kimuttatta, hogy idősebb emberekre valamiért kevésbé hat a másnaposság.

 Egy 2015-ös kutatásból pedig az derült ki, hogy bizonyos körtefajták, főként a japán körte (Pyrus pyrifolia) felgyorsítják az alkohol lebontását, így küszöbölve ki a felszívódását gátló akadályokat. 

A szeszesitalok gyártása során egyébként  úgynevezett kongener vegyületek keletkeznek, amik fokozzák a másnaposság tüneteit. Ezek nagyobb mennyiségben fordulnak elő a sötétebb színű szeszesitalokban, vagyis ha valaki világosabb színű italt iszik, akkor kisebb eséllyel lesz másnapos.

A tudományos tényeket összegezve tehát másnaposság ellen a legideálisabb, ha körtekedvelő, és vodkázó dán nyugdíjasok vagyunk, aki elég vizet isznak másnap és sportolnak is egy keveset. 

szav

A téma lezárására végül úgy döntöttünk: szavazásra bocsátjuk a kérdést,  így a többség dönti majd el, mi az, ami leginkább használ másnaposságra. Ám előtte felkerestük a téma általunk legnagyobbnak gondolt szakértőjét, Humbákfölde olykor kapatos papját, Tibi atyát, aki maga is elmondta macskajaj-tippjét:

".. Másnapra nagy pohár víz lefekvéskor, fájdalomcsillapító, aztán alvás!"

- osztotta meg titkát a plébános. 

Alább te is szavazhatsz, és ha a bevált módszered nincs a csomagban, kommentben segítheted a többi szomjas olvasót a regenerálódásban. 

Lássuk, ti mire voksoltok!

Neked mi segít, ha másnapos vagy?

Szavazzuk meg, mi a legjobb gyógyír macskajajra!
 
Sok víz, vagy más folyadék
Zsíros ételek előtte
Leves
Gyümölcsök
Gyógyszer
Mozgás
Gyógysör
Szauna
Nem keverem a piákat
Világos színűeket iszom
Tibi atya igéjét követem
Uborkalé
Semmi, csak a türelem
Alvás
Más trükköm van
A fentieket kombinálom
szav   Current Results

................

Ha tetszett a poszt,  szeretnéd az elsők között látni a cikkeinket, vagy csak azon töprengsz, mi legyen a mai jócselekedeted, lájkold a Hippokratész Online Facebook-oldalt ITT ------------->>>

képek: pixabay, giphy

0 Tovább

Itt a nagy fájdalomcsillapító szavazás! - 7 olyan infóval, amit tudnod kell róluk

kip ezt

Tegyünk végre pontot a másnapos egyetemisták vitáinak, és a frontérzékeny lányok, asszonyok fodrászatban, perlekedéssel töltött perceinek végére! Segítsünk egymásnak és szavazzuk meg, melyik a legjobb fájdalomcsillapító! Válaszoljuk meg, melyiket használjuk, ha már muszáj, melyik az, amelyik gyorsan hat, és elmulasztja a legkellemetlenebb migrént is.  A reklámok szerint mindegyik tökéletes.  És szerinted van olyan, amelyik tényleg megbízhatóan teljesít? Kattints a neve melletti négyzetbe!

Ám mielőtt túlsztárolnánk őket, alább néhány fontos információ, amit tudnod kell róluk:

1. Ha valaki túl  sokat szed belőlük, nagyon veszélyesek lehetnek. 

Nem azért kaphatóak vény nélkül, mert veszélytelenek. Pontosan figyelnünk kell arra, mennyit vehetünk be belőlük, mert többek között a májat, a veséket, a gyomort is károsíthatják. Többféle hatóanyaggal készülnek, ám egyik sem olyan csodaszer, ami ne okozna károkat a szervezetünkben, ha túllépjük az ajánlott mennyiséget. 

A paracetamol ebontása a májban történik és ha több kerül a szervezetbe, mint amennyit elbontani képes, akkor májkárosodás következhet be. Ez nem csak annyit jelent, hogy a májunknak több dolga lesz  - több országban paracetamol túladagolás a májátültetés egyik leggyakoribb oka.

Az acetil-szalicilsav a gyomor- és bélnyálkahártyát károsítja, ún. mikrovérzéseket okoz. Emiatt gyakori használatukkor a gyomorégés, a gyomorfájdalom és az az emésztési zavarok. 

2. A szívünk sem örül nekik. 

Az Oxfordi Egyetem kutatói a Lancetben publikált eredményei szerint nagy dózisú diclofenac (napi 150 mg) vagy ibuprofen (napi 2400 mg) tartós szedése esetén a szívrohamok száma megnőtt. Egészen pontosan évente 8:1000-ről 11:1000-re emelkedett. Az is bebizonyosodott, hogy a dohányosok és a túlsúlyos betegek fokozott kockázatnak vannak kitéve.

3. Az űrben viszont jól jött.

1969-ben,  Holdra szállása során Neil Armstrongnak aszpirin is volt a kis fedélzeti gyógyszerkészletében.

4. Már a neandervölgyi ember is használt fájdalomcsillapítót.

Neandervölgyi elődünk fájdalomcsillapítót és antibiotikumokat is használt- állapította meg egy nemzetközi kutatócsoport. Laura Weyrich és munkatársai öt egyed fogait vizsgálták meg, melyeket a belgiumi Spy-barlangban, a spanyolországi El Sidronban és az olaszországi Breuil-barlangban találtak. Lekapartak róluk némi fogkövet és DNS-vizsgálatnak vetették alá őket - így derült ki, milyen "gyógyszereket" használtak. 

Az egyik egyedet  a nyomok szerint fogtályog és krónikus gyomor- és bélgyulladás kínozta, melyeket valószínűleg  fájdalomcsillapítóval és antibiotikummal is próbált kúrálni,  fogkövében ugyanis nyárfa és penicillingomba DNS-ét fedezték fel.

A nyárfa hajtásában, levelében és kérgében szalicilsav van, a mai aszpirintabletták hatóanyaga. A neandervölgyi valószínűleg ezeket rágta, hogy csillapítsa fogfájását.

5. Ezek a gyógyszerek a nőknél valamiért jobban hatnak.

 Már a kilencvenes évek közepétől ismert, hogy a kábító fájdalomcsillapítók hatékonyabbak a nőknél, mint a férfiaknál, ám a különbség oka sokáig ismeretlen volt. A New York-i Állami Egyetem kutatói később  kimutatták, hogy ennek oka az, hogy az opioid receptorok fő típusai a férfiakban és a nőkben másképpen lépnek kölcsönhatásba.

6. Rengeteg fogy belőlük.

Napjainkban a betegek szerte a világon évente több mint 40 ezer tonna acetilszalicilsavat (ASS) vesznek be.

7. Hatással lehetnek a fogamzóképességre is.

Az Ame­ri­kai Tu­do­má­nyos Aka­dé­mia fo­lyó­ira­tá­ban meg­je­lent ku­ta­tási ered­mény sze­rint az ibu­pro­fén ha­tó­anyagú tabletták szedése átmenetileg csökkenti a fogamzóképességet.

Neked melyik termék vált be? 

My Web Poll

Te melyik gyógyszert használod fájdalomcsillapításra?
 
Saridon
Aspirin
Algopyrin
Kalmopyrin
Cataflam
Advil
Algoflex
Voltaren dolo
Flector
ibumax
Miralgin
Többfélét
Más fajtát
kip ezt  Current Results

kip ezt

kép: unsplash, giphy

1 Tovább

HTML