A statisztikák szerint a narancsbőr a nők 90%-át (!) érinti valamilyen mértékben. Míg megszerezni viszonylag egyszerű és szinte észrevétlenül megtörténik, úgy megszabadulni tőle annál problémásabb. Rengeteg kezelés és látszólagos megoldás közül választhatunk, így arra gondoltuk, szavazásra bocsátjuk a kérdést azért, hogy a strandszezon közeledtével senki ne próbálkozzon fölöslegesen. Éppezért  most arra kérünk mindenkit, akivel megtörtént a csoda és valahogy sikerült megszabadulnia a narancsbőrtől, hogy voksoljon és segítsen azoknak, aki még csak bolyonganak a krémek, testkezelések és életmódtanácsok útveszőjében.  

Általában azt mondják hogy a túlzott cukor- és zsírbevitel mellett a kevés mozgás lehet a jelenség oka, így megoldásként is talán ezeken kellene változtatnunk életmódunkban. Ám az egész nem ilyen egyszerű, hiszen a narancsbőr mögött hormonális és genetikai okok is állhatnak. Egyesek szerint a gyenge kötőszövet, mások azt mondják,  az alkoholfogyasztás és a dohányzás is hozzájárulhat a kialakulásához. Állítólag csodafegyver a mozgás, de már a stressz kiiktatása is sikerre vezethet. Na és persze a türelem, a kávé mellőzése, a vacsora kihagyása, az anyagcsere felturbózása.  Persze emellett vigyáznunk kell a gyógyszerekkel, főképp a hormonkészítményekkel...

Most akkor mi van, mit csináljunk és mit ne?

Látható, hogy pontosan a rengeteg információ az, ami zavarossá teszi a képet a narancsbőrrel kapcsolatban. Ami biztosan Igaz,  az annyi, hogy a szervezetünk által fel nem használt cukor zsír formájában raktározódik el a bőrsejtekben, majd felhalmozódik a kötőszövetben. Az energiatároló sejtek megduzzadnak, és ha elég nagyra nőnek, akkor a bőr felszíne  alatt is meglátszanak. A narancsbőr legfőbb oka a vér- és nyirokkeringés  zavar, tehát ezt kellene orvosolni valamiképpen. Na de hogyan: külsőleg, vagy a belsőnk megtisztításával?

Alább összegyűjtöttünk minden egyes esetleges megoldást, amit a szakirodalom és a magazinok a narancsbőr ellen ajánlanak. Ha neked már bevált valamelyik, kattints arra hogy kiderülhessen, melyik a legjobb módszer a zavaró gödröcskék ellen. Ha más módszered van, kommentben segíthetsz az elkeseredett, bikiniszezonra készülő tömegeknek. Előre is köszönünk minden szavazatot! <3

(A voks eredményeit szavazás után tudod megnézni. Ha nincs tuti módszered csak megkukkolnád a legjobbat, kattints, a "valami más" lehetőségre!)

Mi az, ami valóban hat a narancsbőr ellen?

Neked mi vált be?
 
Narancsőr elleni krém
Masszázs
Hideg-meleg váltózuhany
Sport
Fogyás
Szénhidrátmentes étkezés
Ultrahangos terápia
Elektromos zsírbontás
Koffein mellőzése
Szauna
Vákuumkezelés
Több folyadék
Zsírleszívás
A fentiek kombinációja
Valami más
  Current Results