Egy kis télvégi immunrendszer-turbózás céljából úgy döntöttünk, hogy tartunk egy multivitamint kúrát, de bárki, akivel erről beszéltünk  azt mondta, hogy a multivitaminok hízlalnak. Mivel hízni most véletlenül pont nem akarunk, utánajártunk, mi igaz ebből és eldöntöttük: megkeressük a választ arra, hogy valóban növelik-e az étvágyat a multivitamin-készítmények, és ha igen, mi lehet az oka ennek, és a legfontosabb: hogyan tudjuk kiküszöbölni azt.

Spoiler: igaz a hír, de van megoldás. 

szakértő

Dr. Buzgány Erika gyógyszerész kérdésünkre elmondta, hogy valóban okozhatnak megnövekedett étvágyat a multivitamin-készítmények, elsősorban B-vitamin tartalmuk miatt.

"Bonyolult lenne részletezni, hogy pontosan mi zajlik le a testünkben a B-vitaminok hatására, legyen elég annyi, hogy ezek valóban éhesebbé tehetnek minket. Ám jó hír, hogy ha krómot szedünk a multivitamin mellé, akkor az szabályozza a vércukorszintünket, ami így kevésbé ingadozni, és nem leszünk egész nap éhesek az étkezések után"

- emelte ki a szakember.

szakértő

A gyógyszerész tehát azt javasolja, hogy ha multivitamint választunk, akkor vásároljunk hozzá krómot, de ezek után felmerült a kérdés, hogy vajon miért nem raknak bele a krómból, ha ez létező probléma és talán több vásárlót is zavar.

Ennek megválaszolása helyett szakértőnk abban segített, hogy kikereste: a termékeik között vajon van-e olyan multivitamin, amelyikben van valamennyi króm is.

Jó hír: akad ilyen is. 

A  számos termék közül a Béres Activalt nézte meg másodjára, már ebben is volt króm, de azt nem ígérte biztosra a szakember, hogy ez a mennyiség elég lesz ahhoz, hogy ne ingadozzon vércukorszintünk. A helyszínen egyébként nem néztük meg az összes létező multivitamint, de a lényeg, hogy ha hasonlót vásárolsz,  az éhség elkerülésére a termék krómtartalmát kell figyelni. Ha nincs benne, akkor érdemes mellé külön szedni krómtablettákat. Ezek nem a B-vitaminok hatását semlegesítik, hanem abban segítenek, hogy ha már ettünk, akkor utána kevésbé kelljen számolnunk a vércukoringadozás miatti falásrohamokkal. 

Ennyi hát az egyszerű trükk: a króm. És ha már itt vagyunk,  szavazzunk meg, melyik a legjobb multivitamin-készítmény, mi az,  ami nektek bevált, és amit másoknak is szívesen ajánlanátok:

szakértő

Szerinted melyik multivitamin-készítmény a legjobb?

Kattints arra, amelyik neked bevált!
 
Centrum
Supradyn
Actival
Béres csepp
Jutavit
Gravida
Damona
Pharmaton Vital
Multi Tabs Immuno
B-Max
Vitaking
Plussz pezsgőtabletta
Herbária multivitamin
Spectrum
Eurovit
Vitaday
Benu
Más terméket szedek
Nem szedek vitaminokat
szakértő  Current Results

Ha tetszett a poszt,  szeretnéd az elsők között látni a cikkeinket, vagy csak azon töprengsz, mi legyen a mai jócselekedeted, lájkold a Hippokratész Online Facebook-oldalt ITT ------------->>> képek: pixabay